Winkel Hengelosestraat 272 Enschede

Kenmerken van Winkel Hengelosestraat 272 Enschede

Oppervlakte

Totaal 1070 ㎡
Winkel 1070 ㎡

Omschrijving

Te koop! Unieke belegging c.q. ontwikkellocatie op herkenbare locatie gelegen in Enschede

Wil je werk en wonen combineren, of toch beleggen met nog verdere ontwikkelingspotentie? Dan bieden wij je bij deze een unieke kans aan! Het voormalige pand van meubel outlet Sofa staat in de verkoop. De grootschalige winkelruimte op de begane grond is voor meerdere doeleinden geschikt. Daarbij beschikt het object over een 14-tal studio’s verdeeld over de begane grond en verdiepingen. Deze studio’s zijn zelfstandig van aard en beschikken ieder over een eigen huisnummer waardoor huurders huursubsidie kunnen aanvragen. Daarbij ontstaat er wellicht nog verdere ontwikkelingsmogelijkheden voor woningbouw aan de achterzijde van het object. Het geheel ligt op een zeer ruim kavel van 3.427 m² en beschikt over een uitstekende toegang van beide rijrichtingen van de Hengelosestraat. Let daarbij op de bouwjaren, de hoofdbouw (groene dakpannen) dateert uit 1992 |(ja echt) en de rechterzijde en loods uit de jaren 80. De verdiepingsvloeren aan de voorzijde c.q. de hoofdbouw zijn dus geheel voorzien van betonnen vloeren!

Indeling
Winkelruimte
Via meerdere ingangen is de winkelruimte te betreden en zou dus eventueel opgesplitst kunnen worden. Momenteel bestaat de winkel uit meerdere aaneengesloten ruimtes. Aan de achterzijde, boven de winkelruimte is eenvoudige opslagruimte aanwezig. Aan de achterzijde van het object is tevens nog een overkapping aanwezig. Op de begane grond zijn een drietal studio’s gelegen, de overige elf studio’s zijn gesitueerd op de eerste en tweede verdieping.

Het commerciële deel bestaat uit ca. 1.070 m² v.v.o.;
Het woongedeelte is onderverdeeld in studio’s en zijn gemiddeld ca 30-40 m² groot.

Verkopend makelaar beschikt niet over een NEN-meting en metrages zijn derhalve indicatief.

Huurinkomsten
De studio’s zijn doorlopend verhuurd voor een bedrag van € 110.097,70,- per jaar vrij van BTW. Dit bedrag is incl. € 100,- voorschot G/W/E per studio per maand. De huidige eigenaar heeft nog een energiecontract met vaste prijzen tot halverwege 2023, deze kan worden overgezet naar koper. Momenteel is de winkelruimte onverhuurd.

Voorzieningen
– Betonnen vloeren;
– Meerdere nutsaansluitingen;
– Studio’s voorzien van eigen huisnummering;
– Studio allen voorzien van keuken en aparte badkamer met toilet (deels gerenoveerd);
– Studio’s voorzien van tussenmeters;
– Hoofdzakelijk dubbele beglazing;
– Diverse ketels i.c.m. radiatoren aanwezig t.p.v. de winkelruimte’
– Let op, huurders hebben recht op huursubsidie!

Vraagprijs
Op aanvraag.

Opleveringsniveau
Huidige staat (deels verhuurd).

Locatie
Het object is uitstekend gelegen aan een van de drukste verkeersaders tussen Enschede en Hengelo. De toegang per auto is van beide richtingen uitstekend bereikbaar. Het verkeerseiland aan de voorzijde van het object is nog niet zo lang geleden onderbroken waardoor auto’s van beide rijrichtingen makkelijk naar de te realiseren parkeerplaats kunnen rijden.

Bereikbaarheid
Het object is zowel middels eigen- als openbaar vervoer goed te bereiken. Afstand tot de op- en afrit van de A35 is op ca. 4 kilometer afstand gelegen van het object. Daarnaast is op ca. 2 minuten loopafstand is de eerste bushalte gelegen.

Parkeergelegenheid
Direct aan de voorzijde van het object is voldoende openbare parkeergelegenheid aanwezig. Tevens is het mogelijk om aan de rechterkant van het object ca. 30 parkeerplaatsen te realiseren.

Bestemmingsplan
Het object valt onder bestemmingsplan “Bolhaar – Roessingh 2016” met als bestemming ‘Gemengd-1’ (deels), ‘Wonen’ (deels), detailhandel (deels) en met functieaanduiding ‘Kleinhandel’ (deels).

Kadastrale gegevens
Gemeente Lonneker
Sectie B
Nummers 3415, 3417, 3418, 5341 en 5712
Grootte gezamenlijk 3.427 m²

Bijzonderheden
– Het object is in oude stijl gebouwd maar in de jaren 1992 en jaren 80 opgetrokken!;
– Aan de achterzijde is het schuine dak van de loods, en dakbeplating van de overkapping aan straatzijde van asbesthoudend materiaal;
– In de koopakte zal een waarborgsom / bankgarantie van 10% van de koopprijs worden opgenomen.

Aanvaarding
In overleg.

Voorbehoud
Definitieve goedkeuring opdrachtgever.

Heeft u interesse en/of vragen over het object? Wij nodigen u graag uit contact met ons op te nemen om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn!

Contact
JB Vastgoed Advies
Contactpersoon: De heer J.V.B. Zwart RT
Tel: 074-2051018
E-mail: info@jbvastgoedadvies.nl

Deze informatie is van algemene aard. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Lees meer

Informatie aanvragen

Afbeeldingen

Makelaar

Telefoon: 074-205 10 18
Mobiel: 06- 25 38 58 34
Meer info

Adres

Hengelosestraat 272
7521 AM Enschede
Nederland
Spring naar toolbar